Medzi mužmi sa nájde mnoho domácich kutilov. Niekto potrebuje tieto zručnosti na bežnú údržbu, niekto je zas schopný svojpomocne zrekonštruovať celý byt. Niektoré typy náradia sa zídu v každej domácnosti. Kvalitné elektrické náradie využijete aj v byte, nepotrebujete k tomu ani záhradu. Čo by vám doma nemalo chýbať? 

 

Niektoré náradia kutil potrebuje raz za čas, iné sa hodia skôr na špeciálne záľuby a hobby. Ak nepracujete s drevom, nepotrebujete elektrickú frézu a pílku. Ak nezvárate, nepotrebujete zváračské potreby. No elektrické nástroje, ako vŕtačka, brúska, oscilačné multifunkčné zariadenie sa zídu v každej domácnosti.

Vŕtačka

Nie všetky nástroje sa zmestia do šuplíka v kuchyni a zároveň sú schopné vyvŕtať dieru do steny. Ak si vyberiete príklepovú vŕtačku neexistuje žiadna výhovorka, prečo nemôžete namontovať nové poličky, zmontovať novú drevenú knižnicu alebo pritiahnuť niekoľko skrutiek.

Priamočiara elektrická píla

Elektrická pílka sa vám v byte zíde na skracovanie dosiek a iné opravy a úpravy nábytku. Ak sa chystáte položiť drevenú podlahu alebo obložiť steny drevom, tento pomocník sa stane vaším najlepším priateľom. Nové modely sú vybavené odsávaním prachu a pilín, aby vám nič neprekážalo pri práci. Hodí sa nielen na pílenie dreva, ale aj plechu.

Brúska

Orbitálna brúska je základným vybavením domácnosti a je vhodná aj pre začiatočníkov. Palmové brúsky sú lacnejšie a môžu používať brúsny papier. Uhlová brúska je vybavená brúsnym kotúčom, ktorý vďaka náhodnému brúsnemu pohybu nezanecháva na materiáloch žiadne stopy po brúsení.

Oscilačné multifunkčné náradie

Určite ste už počuli o multifunkčnom náradí s funkciou oscilácie, ktoré je schopné odstrániť maltu z dlaždíc, oškrabávať tesnenie a tmely alebo brúsiť drevenú podlahu. Chcete urobiť novú podlahu, no bráni vám v tom rám dverí? Oscilačné náradie si s tým hravo poradí. V obchodoch dostanete rôzne druhy príslušenstva, ktoré môžete skombinovať presne podľa potrieb vašej domácnosti.

Sady a kufríky s náradím

Obchodné domy sa snažia nalákať zákazníkov na kúpu celých sád nástrojov. Cenovka síce môže vyzerať lákavo, no často zaplatíte viac, ako potrebujete a aj tak vám nakoniec bude niečo chýbať. Naozaj budete potrebovať každý kus náradia v sade Premyslite si aj to, či znížená cena nehovorí aj o zníženej kvalite. Od vysokej kvality by ste však nemali upúšťať, ak chcete za sebou zanechať kus dobrej práce.