Vybrať si správnu vŕtačku vôbec nie je jednoduché. Dôležité je už na začiatku si ujasniť, na čo pomocníka do domácnosti potrebujeme. Univerzálnou voľbou sú príklepové vŕtačky použiteľné pri širokom spektre vŕtacích prác a vybavené mechanickým príklepom, ktorý zlepšuje ich výkon pri vŕtaní do muriva či betónu. Zistite, prečo by ste v obchode mali siahnuť po vŕtačkách značky Makita a prečo je táto značka jedinečná.

Značka Makita sa vyznačuje dlhoročnými skúsenosťami, profesionálnym prístupom, inováciou, kvalitou a výkonom. Skvelú reputáciu si medzi profesionálmi aj domácimi kutilmi tvorí už viac ako sto rokov. Dnes patrí medzi najväčších výrobcov elektrického ručného náradia.

Príklepové vŕtačky

Príklepové vŕtačky sú vybavené príklepovým mechanizmom. Pri vŕtaní dochádza k pozdĺžnym posunom vrtáka, ktorý v rýchlych kmitoch naráža do muriva. Vŕtanie sa tak stáva rýchlejším, efektívnejším a menej prácnym a výsledkom sú čisté a presné otvory.

Pri vŕtaní do dreva či plastu nie je nutné používať príklep, no vŕtačky Makita vám ponúkajú možnosť tento mechanizmus vypnúť, ak ho pri práci nepotrebujete.

Prečo značka Makita?

Cena

Pre mnohých domácich kutilov hrá rozhodujúcu úlohu aj cena vŕtačky. Mnohí predpokladajú, že značkové náradie bude zaručene drahé, no Makita je cenovo prístupná naozaj pre každého. Vo vyššej cenovej triede nájdete hlavne profesionálne a poloprofesionálne nástroje určené predovšetkým na priemyselné nasadenie. To však potrebuje do domácnosti len málokto Kvalitného a značkového pomocníka si dokážete zaobstarať aj s cenovkou pod 200 eur.

Záruka

Pri značkovom náradí môžete počítať s 24 až 36-mesačnou zárukou. Makita sa postará aj o bezproblémový a prvotriedny záručný či pozáručný servis. Zárukou je aj samotná dlhoročná skúsenosť výrobcov a inovátorov značky Makita, ktorí sa snažia reagovať na skutočné potreby spotrebiteľa a používateľa ich výrobkov.

Výkon

Všeobecne platí, že od výkonu vŕtačky sa odvíja aj jej spotreba, hmotnosť a cena. V Makite sa výrobcom darí vyrábať skutočne výkonné stroje, ktoré majú ergonomický tvar a primeranú hmotnosť, takže sa vaša práca stáva jednoduchšou a navyše vás aj bude baviť.

Odľahčené konštrukcie zabezpečia, že vám vaša vŕtačka sadne priamo do ruky. Navyše môžete regulovať aj otáčky, a tak si zabezpečiť stabilný výkon bez ohľadu na to, s akým materiálom pracujete a akému zaťaženiu vŕtačku vystavujete.

Príslušenstvo

Makita vám ponúka aj široký výber príslušenstva. Väčšina príklepových vŕtačiek je dodávaná s kufríkom so sadou vrtákov, s náhradnými uhlíkmi a môžete v nich nájsť aj rukoväť na hĺbkový doraz. Poobzerať sa môžete aj po brúsnych a leštiacich kotúčoch, ktoré rozšíria využiteľnosť tohto všestranného náradia.

Skvelou pomôckou je aj prídavné držadlo, vďaka ktorému si môžete nastaviť presnú hĺbku vŕtania. Vŕtačku môžete držať pevne v oboch rukách a sústrediť sa priamo na prácu. Vyvolané príklepy tak nenarušia vašu stabilitu a otvory vyvŕtate rýchlejšie a presnejšie.

Bezpečnosť

Všetky vŕtačky značky Makita sú vybavené dvojitou izoláciou. Pracovná izolácia umožňuje bezpečnú funkciu motora. Zástrek plastom zas izoluje plechy rotora od ostatných častí stroja, a tak ani v prípade prerazenia prúdu do plechu rotora sa nemôže napätie dostať ku kovovému plášťu vretena. Pri práci si však aj tak treba dávať veľký pozor, aby ste náhodou vrtákom nezavŕtali do vodiča pod napätím. Ani dvojitá izolácia by vás totiž neuchránila pred poranením.

Vŕtačky značky Makita sú po dlhé roky lídrom na trhu. Predstavili sme vám len pár z mnohých výhod tohto náradia, no ak potrebujete vedieť viac, v našich autorizovaných predajniach vám technici radi predvedú, prečo sa do príklepovej vŕtačky skutočne oplatí investovať. Cena zodpovedá výkonu a bezpečnosti pri práci a vy sa naozaj nemusíte o výsledky vašej práce báť.